Organisatieontwikkeling

Leiderschapsontwikkeling 

Als leider vorm je de kern van de cultuur van de organisatie. Ziet dit eruit zoals je wilt? Is er alignment binnen het management? Hoe kijkt het management aan tegen de cultuur in de organisatie. Vaak ben je er als manager zelf niet tevreden over, maar doe je zelf dingen waarmee je de huidige cultuur in stand houdt. 

Ik help managementteams om in de spiegel te kijken en van daaruit op gelijkwaardige wijze, samen met medewerkers, vorm te geven aan gewenste veranderingen.

Teamontwikkeling

Het succes van organisaties hangt af van het succes van de verschillende teams in je organisatie. De samenwerking binnen en tussen teams is doorslaggevend voor het behalen van resultaten. En juist daar loopt het niet altijd vanzelfsprekend soepel. Ik help teams om naar het team te kijken en alle individuen in dat team. De sfeer waarin ik dat doe, is een sfeer van vertrouwen en openheid. Een setting waarin iedereen zich vrij voelt om ook echt iets van zichzelf te laten zien en in vertrouwen een ‘leer’stap kan zetten.

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap gaat vooral over zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Het aanvaarden van jezelf staat daarin centraal. Van daaruit kan je stappen zetten. De start bij het nemen van verantwoordelijkheid voor jezelf en voor wat je wilt bereiken. Van daaruit maken we een plan. Waar wil je naartoe groeien, wat wil je bereiken, hoe maak je dit concreet.