Als echte IT Hunter weet ik de purple squirrel te vinden en te binden!

Succesvol afgeronde opdrachten zeggen meer… bekijk één van de casussen op deze pagina.

Als Corporate (IT) Recruiter heb ik ervaring met :

  • Het werven van zowel operationele tot managementprofielen
  • Arbeidsmarktcommunicatie
  • Inrichten recruitmentprocessen
  • Hunting
  • Competentiegericht interviewen (STAR)
  • Arbeidsvoorwaardengesprekken 
  • Begeleiden assessments
  • Referral recruitment
  • Onboardingsproces vormgeven
  • Wervende vacatureteksten schrijven
  • Het implementeren van Talent Development programma’s

AVISI BV

Talent Sourcer / Talent Developer

Opdracht:

Onze BHAG: In 2030 worden wij door IT’ers gezien als het beste software bedrijf van Nederland. Wil jij voor ons het recruitment proces beschrijven, en ons ondersteunen bij een sterke groeiambitie. Daarnaast hebben wij A-spelers nodig, wil jij een Talent Development programma ontwikkelen, waarbij we ontwikkelafspraken kunnen monitoren. 

Opdrachtgever : Avisi BV

Opdracht: 
Onze BHAG: In 2030 worden wij door IT’ers gezien als het beste software bedrijf van Nederland. Daarvoor hebben wij de beste IT Professionals nodig. Wil jij voor ons het recruitment proces inrichten en ons helpen bij onze sterke (groei)ambitie. Wil je daarnaast een Talent Development programma ontwikkelen, dat medewerkers stimuleert het beste uit zichzelf te halen en waarbij we ontwikkelafspraken kunnen monitoren.

Mijn opdracht ben ik begonnen met het inrichten van een gedegen werving & selectieproces. Dat betekent onder andere goede vacatureteksten schrijven, in samenspraak met de vacaturehouders. Ook is arbeidmarktcommunicatie hierin belangrijk. Hoe positioneer je je bedrijf en wat is de toon van je uitingen. Avisi mocht wel wat minder bescheiden naar buiten treden. In het jaar 2017 is het gelukt om Avisi te laten groeien met 32 professionals, het gros IT’ers. 

Dit is onder andere gelukt door het inzetten van een optimale mix van middelen zoals het publiceren en bekend maken van goede vacatureteksten, het hunten van IT’ers via LinkedIn en het contracteren en aansturen van kwalitatief goede wervingsbureaus.

In aanvulling daarop is een goed wervingsproces ingericht. Daarin worden kandidaten heel persoonlijk en op transparante wijze door het proces geleid. Goede gesprekken en goede feedback op gesprekken is een essentieel onderdeel. Doel was om ook bij een afwijzing, de kandidaat toch positief te laten zijn over Avisi.

Op dit moment ben ik, samen met de huidige recruiter, een game aan het ontwikkelen om het Talent Development programma op aantrekkelijke wijze neer te zetten. Verder hebben we competentie-ontwikkeling geïntegreerd in de functioneringscyclus en is er een studieregeling.

 

Jan Bakker, oprichter Avisi BV

Hanneke heeft ons de afgelopen 3 jaar geholpen met het realiseren van onze forse groei-ambities en het ontwikkelen van een Talent Development programma. 

Als Talent Sourcer / IT Recruiter heeft zij onze recruitmentprocessen verder geprofessionaliseerd waardoor we onze afhankelijkheid van externe recruitmentbureaus hebben verminderd van 75% naar 25%.  Daarnaast heeft zij een 2e IT recruiter opgeleid en gecoacht tot volwaardig Talent Developer / IT Recruiter. Mede dankzij haar inzet is Avisi in de afgelopen 3 jaar uitgegroeid van een bedrijf van 45 mensen tot een organisatie van een kleine 100 medewerkers; een mooie prestatie! 

In haar rol als Talent Developer heeft zij samen met het team een ontwikkelprogramma gerealiseerd waardoor de interne doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden verder zijn vormgegeven. Zo is onder andere competentieontwikkeling geïntegreerd in onze gesprekscyclus. Daarnaast ontwikkelt zij, samen met het talentdevelopmentteam, een model/game waarin ontwikkelpaden en de ontwikkeling van technische skills verder worden vormgegeven. 

Hanneke is op strategisch en operationeel niveau een kundig gesprekspartner. Zij kijkt met een bedrijfsmatige brede blik naar de organisatie en heeft voldoende inhoudelijke expertise van de IT om een goede vertaalslag te maken van de behoefte van de organisatie naar de huidige IT markt (en vice versa). Hanneke behaalt resultaten, heeft een no-nonsense mentaliteit, is doortastend, duidelijk & betrokken.

Scroll naar boven