Persoonlijke Profiel Analyse & Teamanalyse

Persoonlijke Profiel Analyse

Ben jij een doener, die graag uitgedaagd wordt en zo snel mogelijk resultaten bereikt of ben je meer een teamplayer die zaken goed coördineert en taken grondig aanpakt? Herken je jezelf in de specialist die nauwkeurig werkt en hoge maatstaven hanteert? Of ben je juist heel communicatief en in staat anderen te motiveren en stimuleren?
Welke karakterisering of combinatie van gedragingen het meest van toepassing is op jou, kan worden vastgesteld met een Persoonlijke Profiel Analyse (PPA), een online assessmentinstrument.
De PPA levert veel informatie en inzicht op over iemands werksterkten, werkstijl en drijfveren. Tevens laat een PPA zien hoe iemand zichzelf ziet, hoe anderen hem zien en welk gedrag hij vertoont in stress-situaties. In hoeverre blijft iemand in zijn werk handelen op de wijze die het beste bij hem past en wanneer laat hij (forse) gedragsaanpassingen zien?
De PPA is een uitstekend instrument om het onderlinge gesprek te voeren over dingen waarover het moet gaan. Bijvoorbeeld bij loopbaanvragen, samenwerkingsvragen en persoonlijke ontwikkeling.

Kort en krachtig

De kracht van de PPA is dat deze binnen 10 minuten online ingevuld kan worden, valide en betrouwbaar is en dat de rapportage voor 80-100% herkend wordt door de invuller. “Dat zo’n steekhoudend rapport kan voortkomen uit een lijst met slechts 24 items….” is een veelgehoorde uitspraak van mensen met wie hun PPA wordt nabesproken. Ze ervaren het als een eye-opener.

Licentie

De PPA is ontwikkeld door Thomas International. HR Kompany is licentiehouder van de assessments van Thomas International. Naast de PPA zijn dat de volgende instrumenten:

  • Teamanalyse (TTA, over teamsterktes en -beperkingen, teamrollen en de spreiding daarvan over het team).
  • General Intelligence Assessment (GIA),  de GIA meet leervermogen en voorspelt hoe snel iemand zich een rol eigen zal maken.
  • 360˚ feedback (beoordelingsinstrument).
  • Student Profiel Analyse (SPA) (geeft leerlingen inzicht in eigen temperament, gedrag en werkstijl en dit helpt hen bij het kiezen van een vervolgstudie die bij hen past).