Op interim basis ben ik in te huren als: HR Manager, HR Coach of als Talent Sourcer.

Wanneer kiezen voor interim management? 

Is je HR Manager of HR Business Partner tijdelijk afwezig wegens ziekte of zwangerschapsverlof? Of is jouw bedrijf te klein om een full-time vaste kracht aan te nemen maar ben je wel op zoek naar expertise op het gebied van HRM?  Op al die momenten kan ik als interim HRM professional, één of meerdere dagdelen, ondersteunen. 

Wanneer kiezen voor mij als interim HR manager?

Zit je bedrijf in een hele snelle groeifase waardoor er groeipijnen ontstaan? Herkennen je mensen zich niet meer in de koers van je bedrijf? Lijken medewerkers steeds reactiever en minder gecommitteerd dan voorheen? Heb je een IT bedrijf en behoefte aan nieuwe medewerkers en geen idee waar je die in deze markt vandaan moet halen? Ben je niet tevreden over de cultuur in je bedrijf of de samenwerking in bepaalde teams? 

Herken je deze en andere problemen in snel groeiende (IT) bedrijven, dan kan ik je helpen weer helderheid & focus te brengen en richting te geven. In de afgelopen 20 jaar heb ik als (interim) HR manager professional vele opdrachten gedaan in zowel kleine als grote bedrijven. De meest ervaring ligt in bedrijven in een groeifase van 20 tot circa 100 medewerkers. Lees de casussen op deze website en de klantreferenties.

Mijn visie op HR: ‘Bekijk de organisatie vanuit overkoepelend perspectief’

Het lijken open deuren, maar het bekijken van je eigen organisatie zowel van binnen naar buiten als van buiten naar binnen, is in de praktijk vaak iets waar niet genoeg tijd voor genomen wordt. Daarnaast is het belangrijk om vanuit die blik, een integraal HR plan te bedenken. Dit betekent niet alles tegelijk doen maar betekent wel een aantal zaken aanpakken, waardoor de organisatie als geheel beter gaat functioneren. Vaak doen organisaties een paar dingen heel goed, bijvoorbeeld er is veel aandacht voor recruitment. Maar als er in de organisatie veel ontevredenheid heerst, rennen de medewerkers net zo hard via de achterdeur weer naar buiten. Ik werk graag in de volle breedte en diepte aan het verbeteren van een organisatie. 

Mijn werkwijze: ‘De Doe Adviseur’

Ik ben een echte doe-adviseur. Alhoewel ik eerst met een goed plan kom, is mijn werkwijze praktisch en pragmatisch. Ik ontwikkel plannen die levensvatbaar zijn, waarvoor draagvlak is en implementeer pragmatisch en efficiënt.

Analyseren en focus aanbrengen

Door te sparren, goed te luisteren, dóór te vragen, te analyseren en daarbij steeds de focus te houden, zorg ik ervoor de organisatie in korte tijd te begrijpen. Daaruit destilleer ik oplossingsrichtingen.

Draagvlak, transparante communicatie en beweging brengen

Ik praat veel met mensen, weet wat er speelt in de organisatie en zorg er voor dat de plannen aansluiten bij de behoefte van mens en organisatie. Ik ben open en transparant en weet daarmee beweging te brengen.

Humor, verbinding en zaken luchtig houden

Walking around, ik heb veel kleine gesprekken met veel mensen en loop graag naar mensen toe in plaats van het sturen van een email. Ik zoek bewust mensen op en heb voelsprieten voor als mensen mij willen spreken. Soms is er zwaarte in organisaties. Met humor en een pragmatische aanpak probeer ik de zaken luchtig te houden. Met goed luisteren en zorgdragen voor goede afstemming, breng ik verbinding in organisaties.