Op interim basis ben ik in te huren als: HR Manager, HR Business Partner of als Talent Sourcer.

Wanneer kiezen voor interim management? 

Is je HR Manager of HR Business Partner tijdelijk afwezig wegens ziekte of zwangerschapsverlof? Of is jouw bedrijf te klein om een full-time vaste kracht aan te nemen maar ben je wel op zoek naar expertise op het gebied van HRM?  Op al die momenten kan ik als interim HRM professional, één of meerdere dagdelen, ondersteunen. 

Wanneer kiezen voor mij als interim HR manager?

Zit je bedrijf in een hele snelle groeifase waardoor er groeipijnen ontstaan? Herkennen je mensen zich niet meer in de koers van je bedrijf? Lijken medewerkers steeds minder gecommitteerd? Werken mensen minder goed samen en klagen medewerkers over onduidelijkheid in de organisatie? 

Herken je deze en andere problemen in snel groeiende (IT) bedrijven, dan kan ik je helpen weer helderheid & focus te brengen en richting te geven. In de afgelopen 20 jaar heb ik als (interim) HR professional vele opdrachten gedaan in zowel kleine als grote bedrijven. Lees de casussen op deze website en de klantreferenties.

Mijn visie op HR: ‘Bekijk de organisatie vanuit overkoepelend perspectief’

Het lijken open deuren, maar bekijk je eigen organisatie zowel van binnen naar buiten als van buiten naar binnen. Vaak ben je zelf super gepassioneerd over je eigen product. Maar hoe is je aansluiting bij de markt? Kijk je nog wel met een frisse blik naar buiten en weet je wat daar speelt? Het is belangrijk om vanuit een interne maar ook externe blik, een integraal HR plan te bedenken. Om vervolgens een aantal zaken aan te pakken, waardoor de organisatie als geheel beter gaat functioneren. Vaak doen organisaties een paar dingen heel goed, bijvoorbeeld er is veel aandacht voor recruitment. Maar als er bij de interne medewerkers veel ontevredenheid is, rennen er andere medewerkers net zo hard via de achterdeur weer naar buiten. Dat is dweilen met de kraan open.

Ik werk graag in de volle breedte en diepte aan het verbeteren van een organisatie. 

Mijn werkwijze: ‘De Doe Adviseur’

Ik ben een echte doe-adviseur. Alhoewel ik eerst met een goed plan kom, is mijn werkwijze praktisch en pragmatisch. Ik ontwikkel plannen die levensvatbaar zijn, die waarde toevoegen en waar draagvlak voor is. Vervolgens implementeer ik pragmatisch en efficiënt.

Analyseren en focus aanbrengen

Door goed te luisteren, dóór te vragen, te analyseren en daarbij steeds de focus te houden, zorg ik ervoor je organisatie in korte tijd te begrijpen. Van daaruit kom ik met oplossingsrichtingen.

Draagvlak, transparante communicatie en beweging brengen

Ik praat veel met mensen, weet wat er speelt en zorg er voor dat de plannen aansluiten bij de behoefte van mens en organisatie. Ik ben open en transparant en weet daarmee beweging te brengen.

Humor, verbinding en zaken luchtig houden

Walking around, ik heb veel kleine gesprekken met veel mensen en loop graag naar mensen toe in plaats van het sturen van een email. Ik zoek bewust mensen op en heb voelsprieten voor als mensen mij willen spreken. Soms is er zwaarte in organisaties. Met humor en een pragmatische aanpak probeer ik de zaken luchtig te houden. Met goed luisteren en zorgdragen voor afstemming, breng ik verbinding tussen mens en organisatie.