Met mijn sterke drive en duidelijke eigen visie op HR draag ik bij aan de professionalisering van (IT) organisaties.

Succesvol afgeronde opdrachten zeggen meer… bekijk de reviews op deze pagina

Wanneer kiezen voor interim management?  

Is jouw bedrijf te klein om een vaste kracht aan te nemen maar ben je wel op zoek naar expertise op het gebied van HRM? Of is je HR Adviseur (HR Manager) ziek of met zwangerschapsverlof? Op die momenten kan ik als interim professional één of meerdere dagdelen, ondersteunen.

 

In welke bedrijven ligt mijn kracht als interim HR Consultant?

In de afgelopen 25 jaar heb ik als (interim) HR professional vele opdrachten gedaan voornamelijk in de IT sector, zowel in de wat kleinere als grotere internationale organisaties. Daarnaast heb ik interim opdrachten gedaan in de:

 • gezondheidszorg 
 • kinderopvang
 • techniek

Mijn hart ligt bij de wat kleinere ambitieuze IT-bedrijven die door een snelle groeifase gaan. Komend vanuit de start-up fase ontstaan groeipijnen. Waar de lijnen altijd kort waren, ontstaan nu communicatieproblemen. Mensen herkennen zich niet meer in de koers van het bedrijf of de cultuur. Medewerkers lijken steeds minder gecommitteerd en de samenwerking verloopt soms stroef. 

Herken je deze en andere problemen in snel groeiende (IT) bedrijven, dan kan ik je helpen weer helderheid & focus te brengen en richting te geven. Lees de reviews op deze website of kijk op mijn linkedin profiel voor ervaringen van klanten en werkgevers. 

ChainPoint BV

HR Business Partner

Opdracht:
Ons bedrijf groeit en moet professionaliseren, kun jij ons op praktische wijze ondersteunen bij deze ontwikkeling?

Expertisegebieden

 • personeelsbeleid
 • adviseren directie/ management
 • leiderschapsontwikkeling
 • cultuurontwikkeling/ organisatieontwikkeling
 • arbeidsvoorwaardenbeleid, functiehuizen en functiewaardering
 • verzuimvraagstukken/ verzuimbeleid
 • talent development
 • recruitment 
 • ARBO beleid/RI&E
 • inrichten HR processen

AVISI BV

Talent Sourcer / Talent Developer

Opdracht:

Onze BHAG: In 2030 worden wij door IT’ers gezien als het beste software bedrijf van Nederland. Wil jij voor ons het recruitment proces beschrijven, en ons ondersteunen bij een sterke groeiambitie. Daarnaast hebben wij A-spelers nodig, wil jij een Talent Development programma ontwikkelen, waarbij we ontwikkelafspraken kunnen monitoren. 

Mijn aanpak

Doe Adviseur

Ik ben een echte doe-adviseur. Alhoewel ik eerst met een goed plan kom, is mijn werkwijze praktisch en pragmatisch. Ik ontwikkel plannen die levensvatbaar zijn, die waarde toevoegen en waar draagvlak voor is. Vervolgens implementeer ik pragmatisch en efficiënt.

Analyseren en focus aanbrengen

Door goed te luisteren, dóór te vragen, te analyseren en daarbij steeds de focus te houden, zorg ik ervoor je organisatie in korte tijd te begrijpen. Van daaruit kom ik met oplossingsrichtingen.

Draagvlak, transparante communicatie en beweging brengen

Ik praat veel met mensen, weet wat er speelt en zorg er voor dat de plannen aansluiten bij de behoefte van mens en organisatie. Ik ben open en transparant en weet daarmee beweging te brengen.

Humor, verbinding en zaken luchtig houden

Walking around, ik heb veel kleine gesprekken met veel mensen en loop graag naar mensen toe in plaats van het sturen van een email. Ik zoek bewust mensen op en heb voelsprieten voor als mensen mij willen spreken. Soms is er zwaarte in organisaties. Met humor en een pragmatische aanpak probeer ik de zaken luchtig te houden. Met goed luisteren en zorgdragen voor afstemming, breng ik verbinding tussen mens en organisatie.

Desirée Benda, mede oprichter ChainPoint BV

Hanneke helpt ons met het verder professionaliseren van de HR-activiteiten. Hanneke is een goede, plezierige en deskundig gesprekspartner. Hanneke heeft een goede kijk op (en gevoel voor) wat er in een organisatie speelt. Ze weet dit  naar boven te halen en te bespreken met het management. Hanneke is voor onze medewerkers een vertrouwenspersoon waar de drempel laag is om bij binnen te lopen.

Kortom: We zijn blij dat je voor ChainPoint wilt werken

De steekwoorden die horen bij je dienstverlening zijn: Betrouwbaar, gestructureerd, proactief, visie, heldere kijk op situaties, creatief, open communicatie, professioneel, vraagt door, vasthoudend.

Jan Bakker, oprichter Avisi BV

Hanneke heeft ons de afgelopen 3 jaar geholpen met het realiseren van onze forse groei-ambities en het ontwikkelen van een Talent Development programma. 

Als Talent Sourcer / IT Recruiter heeft zij onze recruitmentprocessen verder geprofessionaliseerd waardoor we onze afhankelijkheid van externe recruitmentbureaus hebben verminderd van 75% naar 25%.  Daarnaast heeft zij een 2e IT recruiter opgeleid en gecoacht tot volwaardig Talent Developer / IT Recruiter. Mede dankzij haar inzet is Avisi in de afgelopen 3 jaar uitgegroeid van een bedrijf van 45 mensen tot een organisatie van een kleine 100 medewerkers; een mooie prestatie! 

In haar rol als Talent Developer heeft zij samen met het team een ontwikkelprogramma gerealiseerd waardoor de interne doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden verder zijn vormgegeven. Zo is onder andere competentieontwikkeling geïntegreerd in onze gesprekscyclus. Daarnaast ontwikkelt zij, samen met het talentdevelopmentteam, een model/game waarin ontwikkelpaden en de ontwikkeling van technische skills verder worden vormgegeven. 

Hanneke is op strategisch en operationeel niveau een kundig gesprekspartner. Zij kijkt met een bedrijfsmatige brede blik naar de organisatie en heeft voldoende inhoudelijke expertise van de IT om een goede vertaalslag te maken van de behoefte van de organisatie naar de huidige IT markt (en vice versa). Hanneke behaalt resultaten, heeft een no-nonsense mentaliteit, is doortastend, duidelijk & betrokken.

Scroll naar boven